Ikke mange mennesker ved dette, men Island har noget af den reneste luft i verden; selv når man tager de hyppige vulkanudbrud i betragtning.
Det skyldes landets lave befolkningstæthed og den store mængde grøn dækning. Selvom Island ikke har så mange enorme skove, som det havde engang, er det stærkt dækket af mos og græs. Måske vil du bemærke, hvilken forskel det gør, når du indånder den friske luft her.
En af de mest gavnlige bivirkninger ved lav luftforurening er synlighed. På en klar dag kan du se utroligt langt i Island. Faktisk kan du se Snæfellsjökull hele vejen fra Reykjavík, en gletsjer over 100 km væk. Hvis dette kun er om dagen, så forestil dig, hvad du kan se om natten. Stjernekiggeri på Island er bare på et andet niveau!
På grund af Islands høje synlighed er stjernekiggeri en enormt populær aktivitet blandt både turister og lokale. Husk, at nogle af de bedste stjernekiggersteder kun kan nås med bil eller varevogn; book din hos Campervan Island . Lad os nu se på de bedste steder at jage en stjernebesat himmel på Island
Hvornår er det bedste tidspunkt at stjernekigge i Island?
Når du spørger, "er Island godt til stjernekiggeri", afhænger svaret af årstiden og sæsonen, hvor du rejser.
Du vil se få eller ingen stjerner i sommermånederne, da solen knap går ned mellem maj og august. Dette har sine fordele, med meget mere dagslys til at udforske, men det gør det også sværere at sove. På den anden side er vinteren tid til at besøge for en islandsk stjernehimmel .
Jo tættere vi kommer på vintersolhverv – den 21. december – jo længere varer mørket. Når den dag kommer, oplever Island kun et par timers 'dagslys', som stadig er ret svagt. Selvom dette lyder kvælende, kan der være en vis magisk følelse i det, især da det er så tæt på jul.
December i Island er derfor den ideelle tid til at se stjernekiggeri , og alle tidspunkter fra oktober til marts byder på mørke himmelstrøg . Det er også her, nordlyset (forhåbentlig) åbenbarer sig, men mere om det senere.
Med vinteren følger naturligvis også en højere frekvens af storme, som skyer himlen og skjuler himmellegemerne. Tjek derfor vejrudsigten online , inden du begiver dig ud på en stjernekiggeri . Selvom dette ikke betyder, at dårligt vejr er en fuldstændig afskrivning, er det bedst at være sikker.
Islands vejr er berømt uforudsigeligt og kan ændre sig dramatisk med et øjebliks varsel. En klar halv time er al den tid, du har brug for til en spektakulær stjernekiggerioplevelse.
Med hensyn til tiden, vær forberedt på at blive sent oppe eller stå tidligt op for at fange en klar himmel. Mens stjernerne vil være ude, så længe solen er nede, følger nordlyset ikke en tidsplan. Det kan være kl. 22.00, midnat eller 02.00 om morgenen, men giv det ofre, fordi nordlyset er det værd.
Hvor er de bedste byer til Stargaze i Island?
Selvom Reykjavík er en af de mindste hovedstæder i verden, er den stadig fuld af kunstigt lys. Som sådan, mens det er muligt at se både stjerner og nordlys i byen, er showet meget bedre udenfor.
Det er muligt at se både stjerner og nordlys i byen, men det fantastiske ved Region Hovedstaden er, at du ikke behøver at køre langt i nogen retning for at gå på landet . Lad os se, hvilke steder du skal tilføje til din rejseplan.
Gr frygt fyrtårn
Dette er et godt sted, hvis du er baseret uden for Reykjavík og ikke ønsker at rejse for langt væk. Fyret ligger på spidsen af den lille halvø, hvor hovedstaden ligger: Seltjarnarnes.
Kun 10 minutters kørsel fra centrum bringer det dig ikke helt væk fra kunstigt lys, men det er tydeligt nok til at lave et fantastisk show.
Selv når fyret er tændt, kan du se nordlyset fra stranden, hvis det dukker op . Hvis de ikke ser ud, er det et utroligt sted, hvorfra man kan se nattehimlen med en meget romantisk stemning. Der er endda et lille, menneskeskabt, men naturligt opvarmet fodbad tæt på fyret.
Medbring en fakkel af en slags eller hav lyset på din smartphone klar til at guide din vandresti. Det kan være nemt at miste skridtet på noget tang ved stranden, som blander sig med det sorte sand.
Mývatn-søen
I det nordlige Island kan du finde Mývatn, kendt som "Island's nordlyshovedstad" , et berømt sted for sin klare himmel.
Det er en af de største søer i landet, og tilbyder derfor en smuk reflekterende udsigt i vandet. Bortset fra en lille landsby på dens nordlige bred, Reykjahlíð, er søen meget fjerntliggende og perfekt til stjernekiggeri.
Mývatn-søen er også nem at nå, med dens vestlige og nordlige kyster i kø takket være ringvejen . Der er en mindre befærdet vej, Route 848, som kredser om de andre kyster og skaber sin egen ring.
Søen er også et af stoppestederne langs Diamond Circle-ruten, som rummer andre naturlige vidundere. Mývatn ligger ikke langt fra byen Akureyri, Islands næststørste byområde. Det er en god idé at parkere her og besøge søen om aftenen.
Hvis du har lyst til en dukkert i en geotermisk pool, så tag til Mývatn Nature Baths , der ligger lidt øst for søen. Måske vil du endda se nordlyset, mens du slapper af og vader roligt i vandet.
Højlandet
Dette er omtrent så fjernt, som du kan få. Højlandet er det indre af Island, fuldstændig ubeboet det meste af året.
Faktisk er de utilgængelige mellem oktober og maj på grund af ekstremt vejr og kraftigt snefald. Selvom det er usandsynligt, at du vil se lysene deroppe, kan du blive forkælet med en vidunderlig stjernevisning.
Mellem juni og september er højlandet tilgængeligt via grusbjergveje , kendt som F-veje . Disse kan kun køres på af 4x4 køretøjer , og i mange tilfælde er de overstrøet med flodkrydsninger. Før du planlægger en tur i højlandet, skal du sørge for, at du har lejet et passende køretøj.
Hvis det er dit mål at se stjernerne fra højlandet, er det bedst at sigte efter en septemberrejse. Dette er længe efter juni sommersolhverv, hvor mørket er begyndt at snige sig ind igen. Du vil opleve nogle af de mest betagende udsigter i verden , og flere stjerner, end du kan tælle.
Bortset fra det fantastiske landskab er der også utrolige vandreture i højlandet og naturlige varme kilder. Campingpladser er oprettet i de to vigtigste højlandsstoppesteder, Landmannalaugar og Þórsmörk.
Tips til stjernekiggeri på Island
Klæd dig varmt på. Selvom Island ikke er så koldt som Finland eller Canada, kan temperaturerne stadig falde flere grader under nul celsius. Vinden, som landet er berømt for, tilføjer en ekstra kuldefaktor. Kom udstyret med termiske lag under dit tøj og vandtætte lag på toppen.
Sigt mod måneløse nætter . En fuld eller næsten fuldmåne forstyrrer dit stjernekiggeri og nordlys. Selvfølgelig kan intet menneske kontrollere månefaser, men det er noget man skal huske på.
Medbring et objektiv med lang eksponering . At se en himmel fuld af stjerner og/eller nordlys personligt er bedre end et billede, men billeder er stadig gode souvenirs. For at fange dem skal du bruge det rigtige kameratilbehør og indstillinger. Undersøg dette, før du rejser for at sikre dig, at du er forberedt.
Bliv ved med at kigge op. Uanset hvor du er i landet, er der altid en chance for, at nordlyset dukker op. Prognoserne kan kun forudsige så meget; nogle gange er det bare et spørgsmål om tilfældigheder. Bliv ved med at kigge op, og du kan blive overrasket over et show.
Stjernekiggeri er en af de mest afslappende, ærefrygtindgydende og i nogle tilfælde romantiske aktiviteter, du kan lave. Det er en god grund til at besøge Island om vinteren, når tæpper af hvid sne og is tilføjer den magiske følelse.
Lås din leje af autocamper ind for at sikre, at du har det valgte køretøj til dit stjernekiggeri på Island-eventyr.
Bình luận